Op zondag 28 oktober komt zanger/liedjesschrijver/entertainer Rob Favier naar de Petrakerk in Hellevoetsluis om een kerkdienst te verzorgen.

Rob Favier is van jongs af aan opgegroeid met muziek. Hij trok op zijn achttiende al door Europa met een fulltime band. Hierna begon hij aan de studie theologie die hij met succes afrondde. Zoals velen al eerder ontdekt hebben, heeft hij een geheel eigen manier van voorgaan/optreden: een mengeling van prediking en liedjes die zeer herkenbaar zijn en waarbij het humoristische aspect niet zelden een rol speelt. Toch doet dat geen afbreuk aan de diepe inhoud van zijn woorden: het zoeken naar datgene wat echt waardevol is, vanuit het Grote Nieuws van God ontdekken wat we daarmee kunnen in ons dagelijks leven, een plaatsje vinden als gelovig mens in de huidige maatschappij.

Rob Favier verspreidt een ontspannen sfeer om zich heen. Daarom kan iedereen zich op z’n gemak voelen, of je nu randkerkelijk bent of juist alle diensten afloopt. Men noemt zijn – uitsluitend Nederlandse - teksten "zeer sterk". De muziekstijl is niet goed te omschrijven: van pop tot luisterliedjes tot cabaret of ergens er tussenin.

Favier komt op zeer veel verschillende gelegenheden en zingt voor allerlei soorten mensen: van kleine bijeenkomsten tot grote congressen, van kerkdiensten tot politieke debatten. Ook gaf hij met zijn band een aantal concerten in India, waar hij o.a. optrad voor de allerarmsten. Een aantal van zijn liedjes is in het Engels vertaald.

Naast het schrijven van zijn eigen repertoire werkt Rob ook in opdracht. Zo heeft hij o.a. geschreven voor de Evangelische Omroep, de NCRV en de IKON en heeft hij diverse liederen uit het Engels vertaald. Ook schrijft hij regelmatig voor andere artiesten. Tevens heeft hij enige koorliederen geschreven. Verder verzorgt hij een maandelijkse column in het Friesch Dagblad en twee overdenkingen per week voor Groot Nieuws Radio, waarvoor hij ook een aantal reportages maakte.

Ook heeft hij meerdere keren de Christelijke Oudejaarsconference verzorgd, welke door tv-zender Family7 wordt uitgezonden op oudejaarsavond, namelijk in 2013, 2014 en 2015. Hiervan zijn ook dvd’s verschenen.

In 2013 is Robs nieuwste album verschenen: ‘Zo groen als gras’. Dit album werd genomineerd voor de Zilveren Duif Award 2013 in de categorie “beste album”. Hij heeft nog vijf cd’s gemaakt, twee boeken geschreven en er is een songbook met 21 liedjes van zijn hand uitgegeven.

De dienst begint om 9:30 uur en de toegang is vanzelfsprekend gratis.